Kaaspakket november 2021

 

 

Kaas 1 Tome de Rilhac (Tomme kaas)

Tome de Rilhac is een zoet fruitige kaas van koemelk. De korst is korrelig met een rustiek uiterlijk, vrij dik, droog en stoffig. Je ruikt bijna de vochtige rijpingskelder. Het zuivel is dicht, soepel en smeltend tegelijk. In de geur ruik je duidelijk de melk. De smaak is zoet fruitig. Dit samen maakt het een heerlijk romige kaas, fruitig met aroma’s van gedroogd fruit. Lees meer

Kaas 2 Chambérat AOP (Half harde gewassen korst kaas)

Chambérat AOP is een half harde kaas uit de Auvergne. Van binnen heeft de kaas een ivoorkleurig zacht en soepel zuivel. De smaak ligt vol in de mond met tonen van hazelnoot en ‘natte stro’. Chambérat is gemaakt van rauwe koemelk, is geperst en heeft een gewassen korst. Lees meer

Kaas 3 Monte Enebro (Spaanse geitenkaas)

Monte Enebro is een zacht gerijpte geitenkaas. Van binnen is de kaas kalkachtig wit, iets droog en kruimig maar toch volmodig romig. De smaak is diep van binnen mild. Meer naar buiten tot onder de korst wordt de smaak steeds intenser en pikanter. Lees meer

Kaas 4 Robiola Bosina (Italiaanse witflorakaas)

Robiola Bosina is een zachte witschimmelkaas met een mix van koe en schapenmelk, gepasteuriseerd. De korst is ivoorwit. De zuivelpasta is wat geler, zacht en romig. Lees meer