Elke 2 maanden een box

Elke twee maanden stellen wij een nieuw kaaspakket samen. Dit doen we samen met kaasmakers en kaaskenners. Zo krijg jij elke keer een heerlijk pakket van de mooiste (buitenlandse) kazen. Dien de kazen uit het pakket op als een kaasplankje, voor ’s avonds op de bank, gezellig met vrienden of familie. Ze zijn ook heerlijk bij een soepje, als dessert of gewoon op brood. Wat jij wil.

Praktische doos

Je ontvangt het kaaspakket in een doos. Daarin zitten de kaasjes die onder geconditioneerde omstandigheden zijn gesneden en verpakt. Let wel het gaat om de kaas: Pluk de Kaas. Zonder opsmuk, zonder toeters en bellen. De doos is daarom simpel, praktisch en past in de koelkast. Na ontvangst schuif je de doos linea recta in de koelkast. Geen gedoe, wel zo makkelijk.

Je kunt kiezen voor een klein of groot pakket. Het Kaaspakket klein is bedoeld voor 4 tot 5 personen. Het pakket bestaat uit een selectie van 4 (buitenlandse) kaasjes met totaal 600 gram kaas in het kleine pakket en 800 tot 1000 gram in het grote pakket. Hiermee kun je een aantal keer een kaasplankje serveren.

Gekoeld verzonden

De kaas wordt verzonden in een gekoelde doos. Als je de kaas hebt ontvangen is het aan te raden de kaas direct in de koelkast te doen. Na ontvangst is de kaas zeker een week houdbaar. Daarna is de kaas ook nog prima eetbaar maar zal de smaak wel afvlakken.

Naar het kaaspakket

Tips

  1. Bewaar de kaas in de koelkast: doe de kaaspakketten direct na ontvangst in de koelkast. De doos is zo gemaakt dat deze in zijn geheel in de koelkast past. Je kunt de kaasjes natuurlijk ook uit de doos halen en los in de koelkast plaatsen.
  2. Eet de kaas binnen 1 tot 2 weken: wij raden aan de kaas na ontvangst binnen een week of twee te consumeren. Een harde Hollandse kaas is wat langer lekker. Daarna neemt de smaak snel af en dat is natuurlijk zonde. Dat de smaak afneemt betekent niet dat de kaas niet meer eetbaar of houdbaar is. De THT-datum (tenminste houdbaar tot) staat vermeld op de verpakking. Wij vinden het alleen wel zonde om de kaas niet te consumeren als deze op z’n best is. Met andere woorden wacht niet te lang. We hebben zo ons best gedaan de kaas optimaal bij jou te brengen 😉
  3. Kamertemperatuur: eet kaas altijd op kamertemperatuur. Haal de kaas ongeveer een uurtje voordat je ervan wil genieten uit de koelkast en laat hem op z’n gemak op temperatuur komen. Dan is ie het lekkerst.