Saint-Félicien (witflora)

Saint-Félicien is een kaas met een natuurlijke ivoorkleurige korst, licht geplooid, soms met ietwat lichtblauw dons en van binnen een soepel zacht kaasdeeg. Door de rijping, die minimaal 10 dagen duurt, ontwikkelt de smaak zich sterk en toont variaties van licht zout en nootachtig tot zoet en fris. De kaas is zo zacht dat deze in een kopje of bakje gepresenteerd moet worden. Dit voorkomt dat de kaas uitloopt. Lees meer

Valdeon (blauwader)

De Valdeon is een blauwaderkaas uit de Picos in het noorden van Spanje. Deze blauwe kaas wordt het hele jaar door gemaakt met een mix van koe- en geitenmelk. De kaas wordt gemaakt in grote cilindervormen van ca. 2,5 kg en heeft een ruwe onregelmatige korst met donkergrijze tinten en kleine rode en blauwe plekken. Binnen is de textuur stevig zacht met een lichtgele kleur en vol met kleine gaatjes waar de witte en groenachtige blauwschimmel zich concentreert. Een waar eldorado voor blauwe kaas liefhebber. Lees meer

Boerderij Truffel

De Boerderij Truffelkaas is een jong belegen Hollandse harde kaas. Gemaakt van koemelk en met toevoeging van zwarte truffel. De kaas heeft ongeveer 8 tot 10 weken gerijpt, niet te lang en niet te kort, waardoor de smaak stevig maar mild is en zo de truffelsmaak en -geur subliem naar voren komen. De truffel is zo een ware verrijking van deze Boerderij kaas. De kaas wordt gemaakt van melk van boeren uit het Groene Hart. De truffel komt uit mediterrane landen zoals Italië en Spanje. Lees meer

La Bouyguette

La Bouyguette is een romige geitenmelkkaas met een natuurlijke zachte korst uit het departement de Tarn in het zuiden van Frankrijk. Van binnen is de kaas fijn, dicht en homogeen, de korst is zacht en licht ivoorkleurig. De smaak is romig kalkachtig met tinten van tijm en rozemarijn. Bij het maken van de kaas wordt stremsel gebruikt dat door de kaasmaker zelf is geproduceerd. Na het toevoegen van dit stremsel vormt zich de wrongel, die vervolgens handmatig in een doek wordt gegoten. Nadat dit minimaal 24 uur is uitgelekt, behoudt de kaas de plooien van deze doek. Dit is mooi terug te zien in de geruite korst van de kaas. De kaas is langwerpig gevormd, naar het beeld van een geitenoor en ter versiering wordt een klein rozemarijntaktje op het kaasje gelegd. Lees meer