Kaaspakket januari 2022

 

 

Kaas 1 Affine au Champagne Rosé (gewassen korstkaas)

Deze L’Affine wordt gewassen in Champagne Rosé. De Champagne geeft de kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, een extra zoet frisse tint mee. Bij kamer temperatuur is de kaas extreem zacht en loopt bij het aansnijden direct uit. Lees meer

Kaas 2 Cantal AOP (harde tomme kaas)

Een harde koekaas uit de Auvergne. Gemaakt van rauwe melk van het Salerrund. Een stevig kaas, romig en beetje vergelijkbaar aan Cheddar. Lees meer

Kaas 3 Moelleux du Revard

Een stevige doch fruitige, kruidige en iets zoutige kaas uit de Savoie. Gemaakt van rauwe melk, met een gewassen korst. De kaas is omwikkeld met een bandje van epicea, barst van een in de Alpen veel voorkomende naaldboom. Dit bandje was bedoeld om de kaas bijeen te houden. Lees meer

Kaas 4 Bleu de Gex

Een mild pittige blauwader kaas uit de Haut Jura in Frankrijk. De kaas wordt gemaakt van de melk van koeien die in de hoge weiden van de Jura grazen. Dit geeft een verscheidenheid aan kruiden mee waardoor de kaas een geheel eigen karakter heeft. Lees meer