Moelleux du RevardMoelleux du Revard

Moelleux du Revard is een kaas gemaakt in de buurt van Mont Revard op het Massif des Bauges, in de Savoie. Dicht bij Aix les Bains. Het is een kaas gemaakt van rauwe koemelk, met een vol zachte binnenzijde en een gewassen korst. Om de kaas zit een kraagje van boomschors van de Epicea, een naaldboom uit de Alpen. Dit is niet alleen om de kaas bijeen te houden, de schors geeft ook een kruidige smaak af. De kaas rijpt in grotten. Daar wordt de korst gewassen en krijgt deze een roze-beige kleur. Moelleux heeft een vol ronde smaak, licht zoutig, iets fruitig en tegelijk kruidig en tanninerijk door de boomschors. Kortom een uitgebalanceerd en breed smakencomplex.

Moelleux du Revard is een jonge kaas die in pas sinds 2008 bestaat. Toen werd de kaas voor het eerst gemaakt door de kaasmaker Schmidhauser. Zij lieten zich inspireren door een oude verdwenen historische kaas, Vacherin des Bauges. Deze koemelkkaas werd traditioneel alleen in de winter gemaakt door geïsoleerd boeren op het Bauges-massief. De Moelleux wordt gewoon het hele jaar door geproduceerd.