Het kaaspakket van bestaat uit de onderstaande kazen. Het pakket is vrijdag 26 juni verzonden.
Blu di Bufala (blauwader)
De Blu di Bufala komt recht uit Italië. De kaas wordt gemaakt door Casaificio Quattro Portoni (of te wel Kaasmakerij de Vier Deuren), een kaasmakerij gevestigd in het noorden net onder Bergamo. Blu di Bufala is een blauwader-kaas met een droge enigszins gerimpelde korst en een iets kruimige binnen-structuur. De smaak heeft een licht zure melkachtige toon en is uitgesproken, intens door de zoetheid van buffelmelk. Buffelmelk heeft een hoger vetpercentage, 8% à 10%, dan andere melk zoals die van koe of geit. Ook het eitwit- en calciumgehalte zijn hoger. Dit samen maakt deze melk romig en voedzaam. Tegelijk werkt dit subliem uit in de smaak. Lees meer
Manchego (schapenkaas)
Dé Spaanse kaas is toch wel Manchego. Gemaakt in het hart van het Iberische schiereiland Castilië-La Mancha. De befaamde regio van Don Quichotte. Manchego heeft dan ook niet voor niets een vanuit Brussel beschermde oorspongbenaming. De kaas wordt gemaakt van melk van het schapenras Manchega en is een geperste kaas met een licht pikante en zilte smaak. De rijping is 2 tot 12 maanden. Deze Manchego Albeniz is zes maanden gerijpt en heeft de Spaanse oorsprongbenaming Denominacion de Origen, D.O. De kaas heeft een stevige byte, vol romig boterachtig en met tonen van noot. Drink er een witte of rode Rioja bij. Meer Manchego
Le Compostelle (geitenkaas)
Le Compostelle is een zachte geitenkaas, met een fijne smeltende zeer witte binnentextuur. Het kaasje biedt een frisse smaak van verse melk die zich gedurende de rijping verder ontwikkeld. Met andere woorden: morgen smaakt het kaasje nog lekkerder. De ronde kaas heeft een afdruk van een Sint-Jakobsschelp. Het symbool van de pelgrims die naar Santiago de Compostella in het noorden van Spanje gaan. Meer Compostelle
Brillat Savarin (witflora)
Zacht vloeiend extreem romig uit Normandië. Dit is een zogenaamde triple-crème. Bij de bereiding wordt extra room toegevoegd zodat het vetgehalte hoger ligt dan bij andere kaas. 70% tegen normaal ongeveer 40%. Combineer de Brillat Savarin met een frisse witte wijn met voldoende zuren, zoals een Sauvignon uit de Loire, een Duitse Riesling of een glas Normandische cider. Meer Brillat