Le Compostelle

Le Compostelle

Le Compostelle is een heerlijke zachte geitenkaas. Eén met een fijne smeltende en zeer witte textuur van binnen. Het geitenkaasje biedt een frisse smaak van verse melk. Deze smaak blijft zich gedurende de rijping ontwikkelen. Met andere woorden: morgen smaakt het kaasje nog lekkerder. Het kenmerk van deze ronde kaas is de afdruk van een Sint-Jakobsschelp. De Sint-Jakobsschelp is al eeuwenlang het symbool van de pelgrims die naar Santiago de Compostella in het noorden van Spanje gaan.

Wijntip: een droge witte wijn.

Deze kaas komt uit de Etoile du Quercy kaasmakerij. Les Fromageries de l’Etoile heeft verschillende productielocaties in het zuidoosten van Frankrijk: L’Etoile du Vercors (Isère), L’Etoile de Provence (Alpes de Haute- Provence) en L’Etoile du Quercy (Lot). Etoile is ook bekend van de Saint-Marcellin en Saint-Félicien.

Etoile du Quercy is een kaasmakerij in het departement Lot, net ten noorden van het Nationaal park Causses du Quercy en gelegen langs een van de vele wegen naar Santiago de Compostella. Compostella is een van de belangrijkste Christelijke pelgrimsoorden. Jaarlijks gaan hier vele duizenden pelgrim heen. Veelal te voet over een van de vele routes: de Camino. Dit bracht de makers op het idee van de schelpafdruk.

 

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten Voedingswaarde
Gepasteuriseerde geitenmelk (bevat melk, lactose), zout, zuursel, stremsel, Energie: 1193 kJ/ 287 kcal, Per 100g; Vet totaal: 23 g, waarvan verzadigd vet: 18 g, Koolhydraten totaal:2,1  g, waarvan suikers: 0,5 g, Eiwit totaal:18 g, Zout: 0,4 g

 

Deze kaas heeft eerder in een kaasbox gezeten. De juni kaasbox 2020