Ons eerste kaaspakket is samengesteld. Onze start en voor jou (hopelijk) het begin van een ontdekkingstocht van heerlijke echt rijpe kazen.

Het ideale kaasplankje bestaat uit vier verschillende soorten kaas. Een witte, een rode, een blauwader en een harde kaas. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en samen geven ze een pallet van talloze smaken samengesmeed in het kaasplankje.Voor de eerste box kiezen we voor de volgende kazen.

Bouchon d’Armance les Tourelles (witschimmel kaas)

Een lief klein cilindervormig witschimmel kaasje. Zachte kaas van rauwe melk. Zacht maar toch met een stevige structuur van binnen en met een heerlijke vrij dikke bloemige witte korst. Meer over deze romige kaas lees je hier.

Affidélice Berthaut (gewassen roodkorst kaas)

Een roodkorst kaas in een houten doosje, gemaakt van volle gepasteuriseerde koemelk. Bij kamer temperatuur is de kaas extreem zacht en loopt bij het aansnijden direct uit. De kaas smelt dus eigenlijk al nog voordat hij je tong heeft bereikt. Uiteraard heeft ook deze kaas, net als de époisses, een sterke kenmerkende riekende geur (heerlijk voor liefhebbers). Drink bij het kaasje een Chardonnay of natuurlijk een Chablis. Meer over deze kaas lees je hier.

Bleu des Basques (blauwaderkaas uit Frankrijk)

Heerlijke, licht pikante en kruidige blauw geaderde schapenkaas uit Frans Baskenland. De kaas is licht geperst waardoor het zuivel voller smaakt. Serveren met een kruidige Rhône of een stevige Syrah. Zoete wijn is altijd goed bij blauw. Meer over deze Baskische kaas lees je hier.

Chabichou du Poitou (harde geitenkaas)

Klein geitenkaasje uit het Loire-gebied in Frankrijk. Een kaasje met een echte geitenmelksmaak, een beetje zuur maar verder heerlijk zacht als de kaas nog jong is. De oudere kazen worden wat droger en brokkeliger. Meer over deze geitenkaas lees je hier.