Grutte Wite (zachte geitenkaas) van Doeties Geiten

Zachte geitenkaas gemaakt van rauwmelkse geitenmelk op de boerderij van Doetie Trinks in Jubbega Friesland. Een echte lokale en authentieke kaas ambachtelijk gemaakt met veel liefde voor de kaas en de geiten. Kijk hier voor meer over Doetie en haar kazen

Livarot Graindorge AOP (gewassen roodkorst)

Livarot een half harde gewassen roodkorstkaas uit Normandie. Een met een fijne stevige binnenstructuur en een iets natte en sterk geurende licht oranje korst. Livarot wordt ook wel de Kolonel genoemd. Dit vanwege de ‘drie strepen’ van strootjes. Filmpje en lees meer

Bethmale (half harde Tomme-kaas)

Bethmale is een van de zeldzame koemelkkazen afkomstig uit het dal Bethmale in de Pyreneeën. Bethmale is een half harde Tomme kaas gemaakt van rauwe koemelk. De smaak is zacht, heel zacht, licht en weinig zoutig. De structuur heeft tal van kleine gaatjes ter grootte van een rijstkorrel en is meegaand elastisch. Bij elkaar zorgt dit voor een hele soepele kaas met een fluweel zachte smaak. Lees meer

La Fourme d’Ambert Caves d’Ordanche (blauw ader)

Eén van de oudste kazen uit Frankrijk. Al in de 7e eeuw wordt deze kaas vermeld in bronnen. De kaas is gevormd in grote cilinderblokken en heeft een dunne, droge, bloemige korst met een lichtgrijze kleur. Fourme heeft een soepele textuur, glad en smeltend op de tong. De smaak is typisch fruitig, licht zout en rond in de mond. Hier meer over Fourme