Kaas 1 Tomme de Phebus (Tommekaas koemelk)
Een half harde Tomme kaas uit de Pyreneeën, van rauwe koemelk. Je proeft het kruidige uit de bergweiden. Van binnen heeft een kaas een soepele luchtige structuur met veel kleine gaten. De smaak is romig en heeft rijke fruitige aroma’s, met een beetje hazelnoot. Lees meer
Kaas 2 Pérail du Larzac (witflora schapenkaas)
Een brie-gelijke witflora kaas van schapenmelk. De kaas wordt gemaakt in de Aveyron in de Midi-Pyrénées. Daar op de hoogvlakten kunnen de schapen weiden op kalkrijke graslanden. Dit kalk geeft een wat pittige smaak aan de kaas mee. Daarnaast is deze schapenkaas vanuit haarzelf licht zurig en ietwat zoutig. Typisch voor schapenmelk. Lees meer
Kaas 3 Taleggio Arrigoni (half harde koemelk kaas)
Taleggio is een van de iconische Italiaanse kazen met een beschermde oorsprongbenaming DOP. Een vierkant blok met de afdruk van een kleitablet. Dit is een roodbacteriekaas waardoor de korst zacht en licht rood is, een beetje nattig doordat de kaas tijdens de rijping regelmatig wordt gewassen en met wat blauwgrijze schimmelsporen erop. Subliem dus voor de echte kaasliefhebber. Lees meer
Kaas 4 Roquefort Noir (blauwschimmel schapenkaas)
Vol romige Roquefort kaas. Velen kennen deze scherpe blauwschimmel kaas. Roquefort Noir is van de buitencategorie. Nog intenser en nog meer uitgesproken dan de zusjes die je in de supermarkt vindt. Lees meer.