Coulommier Fromagerie Dongé (witflora kaas)
Een heuse witflora kaas. Men zegt dat dit de moeder van alle brie kaas is. Of het waar is? In ieder geval is dit een echte witflora kaas. Heerlijk romig, volle sterke smaak, maar toch zacht met tonen van gebrande noot. De kaas rijpt een week of 10 en krijgt dan een mooie zachte uitlopende structuur. Meer over Coulommier
Shropshire blue Long Clawson Diary (blauwflora kaas)
Deze blauwader kaas komt uit Engeland en heeft een kenmerkende diep oranje gele kleur. Deze kleur dankt de kaas aan de toevoeging van de natuurlijke kleurstof annatto. De textuur van Shropshire is stevig, maar in de mond smelt hij direct op je tong. Een ware streling. Voor een blauwschimmelkaas is de smaak heel mild, zacht, pittig en romig tegelijk. Meer over deze blauwe kaas
Munster Bio Affineur Siffert-Frech
Munsterkaas is vooral bekend vanwege zijn sterke geur die het ontwikkeld tijdens het rijpen. Een jonge Munster heeft een oranje gele kwarkachtig korst, met een milde smaak en vertoont al de eerste delicate kruidige karaktertrekken. Na maximaal 10 weken rijping wordt de kleur intenser en de korst glad, zacht boterachtig. En de kruidige smaak is sterk door ontwikkeld. Meer Munster Bio
Oude geitenkaas van Geitengeluk
Geitengeluk is een kleinschalige ambachtelijk kaasmakerij in Noord-Limburg. Hier maken ze de lekkerste geitenkaas, jong, oud, naturel en met kruiden. Wij hebben gekozen voor de oude harde geitenkaas, 12 maanden gerijpt. Een heerlijke scherpe oude kaas, met de typische geitenmelksmaak. Leuk weetje dat Geitengeluk nog een jong bedrijf is maar in 2018 al wel een Cum Laude Awards heeft gewonnen: de kaasprijs in Nederland die jaarlijks in maart wordt uitgereikt. Meer over deze oude Geit.