Oude geitenkaas Geitengeluk

Geitengeluk Geitenkaas oud

Oude geitenkaas Geitengeluk (harde geitenkaas)

Een oude harde Goudse Geitenkaas van boerderij Geitengeluk. Op ambachtelijke wijze gemaakt van geitenkaas. Naturel dus zonder toevoegingen van kruiden of wat ook en 12 maanden gerijpt. De kaas begint dan eigenlijk al te brokkelen en kleine zoutkristallen te vormen. Bovendien versterken de licht zoute tonen de typische geitenmelksmaak. Tegelijk heeft deze oude kaas heerlijke zoete tonen en is een beetje nootachtig. Een erg goed aanvulling voor een borrelplank.

Geitengeluk is een kleinschalige geitenboerderij in het Noord-Limburgse Siebengewald. Hier hebben Lisanne en Roy hun ware geluk gevonden. Twee jaar geleden namen ze hier een boerderij over. Daarna vormde ze deze om tot de geitenboerderij GeitenGeluk. Nu houdt het stel jonge boeren hier 70 tot 100 geiten voor de melk. Van de melk maken ze yoghurt, kwark en kaas, zowel harde kazen als zachte geitenkaasjes.

De geiten worden elke dag gemolken. Van deze melk maakt Lisanne naar eigen inzicht en recept vooral kaas, maar daarnaast ook yoghurt en kwark. Die kwark is in 2018 zelfs uitgeroepen tot winnaar Cum Laude Awards. Lisanne mag dus met recht trots zijn op dit resultaat. Zeker gelet op het nog korte bestaan van de kaasmakerij. Naast de verse yoghurt en kwark maakt ze ook harde kazen van de geitenmelk. Dit volgens het recept van Goudse kaas en zowel met toegevoegde kruiden als naturel. De kazen worden gemaakt in de eigen kaasmakerij. Daarna rijpen ze in de eigen opslag. Inmiddels beschikken ze over een breed assortiment met zowel jonge als oude kazen. Naturel kazen maar ook met kruiden, komijn of fenegriek.

Lees verder op onze blog of kijk ook op de website van Geitengeluk

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten Voedingswaarde
Gepasteuriseerde geitenmelk, stremsel, zuursel, zout, stremsel. Allergenen geitenMELK Energie: 1830 kJ/ 441 kcal, Per 100g; Vet totaal: 36,4 g, waarvan verzadigd vet: 25,6 g, Koolhydraten totaal: 0 g, waarvan suikers: 0 g, Eiwit totaal: 28,4 g, Zout: 1,94 g, Natrium 0,76 g