Pluk de dag, pluk de Kaas! Elke twee maanden stellen wij een nieuw kaaspakket samen. Dit doen we samen met kaasmakers en kaaskenners. Zo krijg jij elke keer een heerlijk pakket van de mooiste (buitenlandse) kazen. Kazen die je niet snel in de supermarkt of speciaalzaak zal vinden.

Kaaspakket september 2023

Het kaaspakket van september 2023 ziet er als volgt uit.

Kaas 1 Delice Savoyard

Delice Savoyard is een variant van de Tomme kaas. De kleine ronde kaas heeft een zacht romig binnenzuivel met een open subtiele en toegankelijke smaak. De korst is dun en rossig. De kaas wordt gemaakt in de bergen van de Savoie aan de rand van de Franse Alpen. Daardoor mag Delice Savoyard zich een bergkaas noemen.

Kaas 2 Fougerus

Fougerus is een brie-achtige witflora kaas, bedekt met een bloemige witte korst die hier en daar licht roodoranje is gekleurd. Vooral aan de buitenzijde. De kaas is gemaakt van rauwe koemelk, ambachtelijk met de hand in een kleine kaasfabriek in Tournan-en-Brie. Van binnen is de kaas smeuig romig. De smaak van Fougerus zit tussen brie en camembert: zacht vol met een scherpe touch.

Kaas 3 Roncal

Roncal is een echte authentieke Spaanse bergkaas. De kaas wordt vaak vergeleken met Manchego. Roncal heeft echter een veel meer uitgesproken karakter en smakenpalet. Gemaakt in de Roncal-vallei, in het noorden van Navarra, in Baskenland, aan de voet van de Pyreneeën. De kaas heeft een licht geel binnenzuivel met een vochtige gladde textuur. De natuurlijke korst is hard en bleek grijsbruin, bezaaid met een fluweelzacht laagje blauwgrijze schimmel. Het smaakpalet weerspiegelt de rijkdom van de kruidige weide van de vallei aangevuld, gecombineerd met de frisse berglucht. Dit geeft een rustieke smaak, iets nootachtige, met tonen van olijven en een zoet hint van karamel.

Kaas 4 Ardechois Bichonne

In het hart van de Ardèche wordt deze heerlijke Ardèchois Bichonné gemaakt. Een type bergkaas met een stevig doch soepel binnenste, met tal van kleine gaatjes en strogeel van kleur. De korst is grijsgrauw. De smaak loopt van aards, stro en groen gras naar volle melk room. In de mond is de kaas vrij zacht met een lichte aanzet. Deze gaat zeker smaken.

 

Volgende kaaspakketten
  • 28 september 2023
  • 16 november 2023
  • 25 januari 2024
  • 28 maart 2024
  • 30 mei 2024
Eerder verzonden kaaspakketten

Bestellen