Pluk de dag, pluk de Kaas! Elke twee maanden stellen wij een nieuw kaaspakket samen. Dit doen we samen met kaasmakers en kaaskenners. Zo krijg jij elke keer een heerlijk pakket van de mooiste (buitenlandse) kazen. Kazen die je niet snel in de supermarkt of speciaalzaak zal vinden.
Kaaspakket maart 2024
Het kaaspakket van maart 2024 ziet er als volgt uit.
Kaas 1 Chabichou du Poitou
Klein geitenkaasje uit het Loire-gebied in Frankrijk. Een kaasje met een echte geitenmelksmaak, een beetje zuur maar verder heerlijk zacht als de kaas nog jong is. De oudere kazen worden wat droger en brokkeliger.
Kaas 2 Tome Lomont 4 mois
De Tome du Lomont wordt gemaakt in de Jura. De naam Lomont komt van het Lomont-massief in het noordoosten van Frankrijk. Lomont is een tomme-achtige kaas. De smaak is vol romig en heeft wat van een kruidige bergkaas. Het unieke van deze kaas is het traditionele rijpingsproces waarbij de kaas wordt ingewreven met witte wijn en kruiden. Hierdoor ontwikkeld zich een uitgesproken unieke smaak.
Kaas 3 Cheddar Farmhouse
Cheddar is één van de meest populaire Engelse kazen. Cheddar Farmhouse is een echte Cheddar, ambachtelijke gemaakt en met oorsprong benaming. Cheddar is een geel tot oranje kaas die wordt gemaakt van koemelk in de plaats Cheddar in het Engelse Somerset. Daar rijpt de kaas in grotten met constante temperatuur en vocht- en lichtomstandigheden, waardoor een pittige vol romige kaas ontstaat, met lichte tonen van zoetige noten.
Kaas 4 Vacherin Fribourgeois
Vacherin Fribourgeois AOC is een Zwitserse kaas gemaakt in Fribourg in het westen van Zwitserland. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een romige pittige smaak. De melk voor de kaas is afkomstig van het Fribourgeois-koeienras dat de hele late lente en zomer graast van het gras en de wilde bloemen en kruiden in de alpenweide. Als de herfst aanbreekt, worden de koeien naar beneden gebracht om te grazen van zomerhooi. Het traditionele kaasbereidingsproces zorgt ervoor dat de kaas een aangename nootachtige smaak heeft, met tonen van vers hooi en melk. De binnenkant van de kaas is strokleurig met een open en boterachtige textuur.
Volgende kaaspakketten
- 30 mei 2024
- 27 juni 2024
- 26 september 2024
- 21 november 2024
- 30 januari 2025
- 27 maart 2025
Eerder verzonden kaaspakketten
- maart 2024
- januari 2024
- november 2023
- september 2023
- juni 2023
- mei 2023
- maart 2023
- januari 2023
- november 2022
- september 2022
- juni 2022
- mei 2022
- maart 2022
- januari 2022
- november 2021
- september 2021
- juni 2021
- mei 2021
- maart 2021
- januari 2021
- november 2020
- september 2020
- juni 2020
- mei 2020
- maart 2020
- januari 2020
- oktober 2019