Pluk de dag, pluk de Kaas! Elke twee maanden stellen wij een nieuw kaaspakket samen. Dit doen we samen met kaasmakers en kaaskenners. Zo krijg jij elke keer een heerlijk pakket van de mooiste (buitenlandse) kazen. Kazen die je niet snel in de supermarkt of speciaalzaak zal vinden.

 

Kaaspakket november 2022

Het kaaspakket van november 2022 ziet er als volgt uit.

 

 

Kaas 1 Cabra D’ici (zachte geitenkaas)

Een geitenkaasje dat net even wat frisser en lichter van smaak is dan andere geitenkaasjes, zoals Selles sur Cher. Cabri d’ici zegt het al; “de geit van hier”. Een lokaal kaasjes, ambachtelijke gemaakt door trotse kaasmakers en geitenboeren. Een mooi kaasje, 4 weken gerijpt, met zacht zuivel en een dunne blauwgrijze korst.

Kaas 2 Brun Noix (half harde abdijkaas)

Op ambachtelijke wijze gemaakt in het gebied ten zuiden van de rivier Loire. En oorsponkelijk alleen in de kloosters aldaar. De kaas wordt gewassen met een walnotenlikeur en rijpt twee maanden in vochtige kelders. Het zuivel heeft een zachte structuur en is perfect in balans met de notenaroma’s van de korst.

Kaas 3 Toma Alpigiana (bergkaas)

De Italiaanse Toma Alpigina is gemaakt van rauwe koemelk. De kaas rijpt twee maanden, dan ontstaat een zacht, soepel ivoorwit zuivel met vele onregelmatige kleine gaatjes. De smaak is aangenaam, zacht en vol romig.

Kaas 4 Fourme d’Ambert (blauwaderkaas)

Een blauwaderkaas van koemelk uit de bergen van de Auvergne in Frankrijk. Fourme heeft een soepele textuur, glad en smeltend op de tong. De smaak is typisch fruitig, licht zout en rond in de mond.

 

Volgende kaaspakketten
  • 17 november 2022
  • 26 januari 2023
  • 30 maart 2023
  • 25 mei 2023
  • 29 juni 2023
Eerder verzonden kaaspakketten

Bestellen