Kaas 1 Reblochon (half harde rauwe koemelk met gewassen korst)
Een half harde gewassen korst kaas met rauwe koemelk. Uit de Haute-Savoie, een mooi stukje Alpen in Frankrijk. Hier wordt deze volromige alpenkaas gemaakt door boeren die hun koeien op de sappige en kruidige alpenweides laten grazen. Lees meer
Kaas 2 Comté 12 maanden gerijpt (harde kaas van rauwe koemelk)
Een kaas die al eeuwenlang in Franche-Comté wordt gemaakt door de lokale boeren aldaar. Comté kazen zijn grote ‘wielen’ van soms wel 80 kg. Om een kaas met dit gewicht te maken, moesten de boeren wel samenwerken. Alleen al om voldoende melk te hebben. Lees meer
Kaas 3 La couronne de Touraine (zachte geitenkaas met korst in as)
Zachte gerijpt geitenkaasje uit het Loire gebied in Frankrijk. De kaas is ingelegd in houtskool as voor een betere houdbaarheid en smaakversterking. La couronne is letterlijk en figuurlijk de ‘kroon’ uit Touraine. Een kaasje in de vorm van een kroon met een sublime smaak van de gietenmelk. Lees meer
Kaas 4 Bleu du Vercors (blauwader rauw melkse koekaas)
Romige half harde koekaas van rauwe melk en met blauwschimmel uit de Rhone Alpes. Een kaas die ver teruggaat naar de riddertijd in de 14e eeuw. In de middeleeuwen werd deze kaas al gemaakt op het bergmassief van de Vercors. Lees meer