Kaaspakket mei2023

Kaas 1 Rosa Walser (harde koekaas)

De Italiaanse Rosa Walser wordt gemaakt van rauwe koemelk. Deze melk komt van de Valdostana koeien, een ras uit de Aosta vallei in het uiterste noordwesten van Italië. Na een rijping van 60 dagen ontstaat een zachte kaas met een dunne oranje tot licht gele korst. De kaas heeft kleine gaatjes in het binnenzuivel hierdoor ontstaat een zachte en frisse smaak.

Kaas 2 Pioda di Santa Maria (halfharde gewassenkorst)

De Pioda di Santa Maria is een halfharde geitenkaas met gewassen korst. Ook deze komt uit het noordwesten van Italië. Het gebied van Val Vigezzo om precies te zijn, ten noordwesten van Lago Maggiore. De melk komt van kleine boerderijen in de omgeving en de kaas wordt ambachtelijk gemaakt. De Pioda rijpt ongeveer 45 dagen en heeft een zoetige iets licht zure smaak.

Kaas 3 Jumbo Karakter (Goudse kaas)

Dit is een van de grootste kazen van Nederland. De Jumbo Karakter is een wiel van 60 kg. Door deze omvang krijgt de kaas een volle roomzachte smaak. De echte smaak van de kaas zit namelijk in het hart en dit hart is bij de Jumbo extra groot in vergelijking met normale kaaswielen van 15 kg.

Kaas 4 Red Leicester (harde chedderkaas)
Red Leicester

Red Leicester

Red Leicester is een stevige kaas, Chedder achtig, met een brokkelige textuur en een zachte zoete smaak. Eén die neigt naar karamel met een beetje noot. De smaak wordt sterker naarmate de kaas doorrijpt. Hoewel de kaas jong gegeten kan worden is de smaak het best na zes tot negen maanden rijpen. Lees meer