Het kaaspakket van maart zag er als volgt uit.

Kaas 1 Valromey (zachte geitenkaas)

Valromey is een geitenkaas uit het noorden van de Franse Alpen. Daarmee is dit een unieke geitenkaas en een geweldig alternatief voor de beroemde geitenkazen uit de Loirestreek. Valromey heeft een stevige doch zachte structuur met een parelwit zuivel. Rondom heeft de kaas een zachte korst met een ietwat grauw uiterlijk. De kaas heeft door haar structuur een stevige volle bijt.

Kaas 2 Tomme de Savoie (halfharde koemelk kaas)

Tomme kazen zijn bekende franse halfharde kazen. Ze worden gemaakt van rauwe koemelk en hebben een herkenbare grijzige poederige korst. Hou je hier je neus dichtbij dan ruik je de muffige geur van vochtige grotten. Deze muffigheid komt alles behalve terug in de smaak van de kaas. Het vaak lichtgele binnenste heeft een uiterst gebalanceerde smaak van boter, room, citroen, noot, doordrenkt met de geur van hooi en stal.

Kaas 3 Monte Veronese (Italiaanse bergkaas)

De naam Monte Veronese verwijst naar een uitdrukking in het dialect, ‘monta’. Dat betekent ‘melken’ en niet berg, wat je misschien zou denken en natuurlijk ook kan. Monte Veronese wordt gemaakt van ongepasteuriseerde volle koemelk, afkomstig van een of twee opeenvolgende melkbeurten. De kaas heeft een zachte ranke smaak, iets zoet, die doet denken aan verse roomboter.

Kaas 4 Oudwijker Lazuli (zachte blauwaderkaas)

Lazuli is gebaseerd op de beroemde Gorgonzola. De Italiaanse zachte blauwaderkaas. Lazuli komt van Latzoeli: blauw juweel. Dit juweel is een sublieme volle romige kaas met een sterke ziltige smaak met tinten van hooi, verse kruiden, peper en maggie. Het zuivel is lichtgeel met donkerblauwe aders en heeft een zachte licht kruimige structuur. Lees meer