Toma della Rocca

Toma della Rocca is een heerlijke zacht romig kaasje gemaakt van een mix van drie soorten melk, koe, schaap en geit. Het ziet eruit als een heerlijke cake en als je hem proeft omhult het je gehemelte met zijn lichte zachte textuur en zijn frisse roomsmaak. In de smaak komt eerst een licht zuur, als gevolg van de langzame rijping van drie melksoorten, daarna volgt een zachte zoetheid.

Tome della Rocca wordt gemaakt in het landbouwhart van de Piemonte, Noord Italië. De pittoreske heuvels en weiden daar herbergen hazelnootboomgaarden, fruitbomen en natuurlijk de beroemde wijngaarden van Barolo en Barbaresco. Hier worden enkele van ‘s werelds beste kazen gemaakt.

De Toma della Rocca is een variatie op de beroemde triple creme kaas La Tur van Caseificio dell’Alta Langa. De Toma combineert koeien-, geiten- en schapenmelk in de stijl van lokale robiola. De Toma della Rocca is compact, cakeachtig en intens romig. Elke melk geeft zijn eigen smaak voor een gelaagde complexiteit met nuances van zware room, kruiden en de boerderij.