Saint-Chabret

Saint-Chabret is een half harde geitenkaas met een gewassen korst. Zo’n gewassen korst komt bij geitenkaas nauwelijks voor. Een unieke kaas dus. Van buiten geeft die een stevige korst gehuld in fijn wit poeder. Naarmate de kaas ouder wordt, wordt de korst meer rood-oranje tot bruin en hard deze verder uit. Van binnen is de zuivel zacht elastisch en vol gaten. De smaak is typisch geit, zoet romig en met tinten van noot en paddenstoel.

De kaas wordt gemaakt in de buurt van de Gouzon, in de Creuse, tussen Montluçon en Guéret, aan de voet van het Centraal Massief. Daar te midden van de groene heuvels grazen de geiten die de melk voor deze kaas geven.

 

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten Voedingswaarde
Gethermiseerde geitenmelk (bevat melk, lactose), zout, zuursel, stremsel Energie: 1.383 kJ/ 333 kcal, per 100g; vet totaal: 27,0 g, waarvan verzadigd vet: 19 g, koolhydraten totaal: 2,1 g, waarvan suikers: 0 g, eiwit totaal: 20,0 g, zout: 1,2 g, Sodium: 0,47 g