La Couronne de Touraine
De kroon van Touraine zo kan je dit geitenkaasje ook noemen. La Couronne, ‘de kroon’, is een zacht wit geitenkaasje met over de korst een dun laagje houtskool-as. De smaak is zacht fris zuur, rijk aan mineralen en een beetje aards. De vorm van de kaas lijkt op een kroon of donut; rond met een gat erin. Met dit gat in het midden is er meer oppervlakte, waardoor er meer rijping mogelijk is net onder de korst.
La Couronne de Touraine komt uit de Franse Loire-vallei en wordt gemaakt door de Fromagerie Cloche d’Or in de Pont-de-Ruan.
Als wijntip geven we mee hier geen rode wijn bij te drinken. Geitenkaas heeft te veel zuur die niet combineert met rode wijn. Wel kan je er een goede witte wijn bij drinken. Bijvoorbeeld Sauvignon Blanc of Riesling.
Korst eetbaar
Ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten | Voedingswaarde |
Rauwe geitenmelk (bevat melk), zout, zuursel, stremsel | Energie: 1.052 kJ/ 254 kcal, per 100g; vet totaal: 21,0 g, waarvan verzadigd vet: 17 g, koolhydraten totaal: 1,2 g, waarvan suikers: 1,1 g, eiwit totaal: 15,0 g, zout: 1,0 g, Sodium: 0,4 g |