Kaas 1 Beaufort d’Eté (harde bergkaas)

Beaufort is een harde bergkaas uit de Savoie, gemaakt in een drietal valleien; de Beaufortain, Tarentaise en Maurienne. De eerste vallei geeft dus de naam aan de kaas mee. Beaufort wordt gemaakt van koemelk van het ras Abondance. Daarmee is deze kaas een beetje een mix van de Comté en Abondance kazen. De kaas heeft een licht fruitige smaak met tonen van abrikoos, citrus en ananas.

Kaas 2 Roncal (Spaanse schapenkaas)

Roncal is een echte authentieke Spaanse bergkaas. Gemaakt in de Roncal-vallei, in het noorden van Navarra, in Baskenland, aan de voet van de Pyreneeën. De kaas heeft een licht geel binnenzuivel met een vochtige gladde textuur. De natuurlijke korst is hard en bleek grijsbruin, bezaaid met een fluweelzacht laagje blauwgrijze schimmel. Het smaakpalet weerspiegelt de rijkdom van de kruidige weide van de vallei aangevuld, gecombineerd met de frisse berglucht.

Kaas 3 Fougerus (zachte witflora kaas)

Fougerus is een brie-achtige witflora kaas, bedekt met een bloemige witte korst die hier en daar licht roodoranje is gekleurd. Vooral aan de buitenzijde. De kaas is gemaakt van rauwe koemelk, ambachtelijk met de hand in een kleine kaasfabriek in Tournan-en-Brie.

Kaas 4 Oudwijker Fiori (zachte gewassenkorst)

Oudwijker Fiori is een kaas naar Italiaans recept van Hollandse bodem. Oudwijker kazen worden gemaakt in Lopikerkapel. Daar zijn Rutger en Marieke jaren terug gestart met het maken van kaas, gebaseerd op Italiaanse tradities. Fiori is gebaseerd op de beroemde Taleggio.

.