Kaaspakket november 2023

Kaas 1 Charource

chaource, pluk de kaas

Chaource is een witschimmel kaasje. Zacht en soepel, vol romig, zilt en iets zurige frisse smaak met een tint van hazelnoot. De kaas komt uit de Champagnestreek in het noorden van Frankrijk. Chaource wordt gemaakt van koemelk. Van buiten heeft een kaas een dunne spierwitte korst. Van binnen is de zuivel stevig soepel en licht zoutig.

Kaas 2 Chimay Poteauprechimay poteaupre

De Chimay Poteaupré is een half harde trappistkaas. De ronde kaasjes van 1 kg hebben een lichte schimmelkorst. Van binnen is de textuur mals en smeuïg, met een pure volle smaak. Dit is wel de crème de la crème onder de trappistenkazen.

Kaas 3 Friesche NagelkaasFriese Nagelkaas

De basis voor Friese Nagelkaas is magere melk. Hierdoor is de kaas lichter en minder vet dan gewone Goudse kazen. Toevoeging van kruidnagel en komijn geeft de kaas een eigen karakter mee. De specerijen zorgen voor een uitgesproken geurige kaas, stevig met zoete ondertonen. De lichte kaas heeft een brokkelige smeuïge structuur, zeker de meer doorgerijpte kazen.

Kaas 4 Meule Savoie

Meule Savoie is een koemelkkaas uit de Rhône-Alpes in Frankrijk. Een prachtig bergachtig gebied met heerlijke wijn en kaas. Meule Savoie is een harde bergkaas gemaakt van rauwe melk. Het dichte binnenzuivel heeft een sterke en scherpe geur. De smaak is erg romig, met een beetje noot en subtiele fruitige en zoete tonen.