Kaaspakket mei 2022

 

 

Kaas 1 Selles sur Cher Cloche d’or (zachte geitenkaas)

Een zacht geitenkaasje met een korst bestrooid met houtskool. Selles sur Cher is zoals geitenkaas betaamd een subliem kaasje met een complex aan smaken. Van binnen is de kaas fluweel zacht, sappig en met een fijne structuur. De smaak heeft iets van walnoten met een vleugje citroen en is zowel zilt als zoet. De korst is droog met een dun laagje houtskool en grijsblauwe schimmel die het oppervlak bedekt en heeft een muffe geur. Lees meer

Kaas 2 Boeren Graskaas (Goudse koemelk kaas)

Verfijnde volromige Goudse kaas, gemaakt van de eerste weidemelk. Dansende koeien die in het voorjaar na maanden binnen te hebben gestaan weer naar de wei mogen. De koeien komen al springend en dansend de frisse weide in. Daar genieten ze van het malse kruidige voorjaarsgras, dit geeft een volle romige smaak mee. Kortom graskaas is een echte topper waar velen elk jaar weer naar uitkijken.

Kaas 3 Manchego Reserva 12 maanden (harde schapenkaas)

Stevige doorgerijpte Spaanse Manchego kaas. Deze Manchego Reserva is een 12 maanden gerijpte Spaanse schapenkaas. Manchego is bij vele wel bekend. Vaak eten we in Nederland Manchego die drie tot zes maanden is gerijpt. Deze Manchego heeft wat langer gelegen. Daardoor is de smaak meer uitgesproken en intens geworden, iets stevig en pittig. De schapenmelk geeft de kaas een zacht romige smaakt met tinten van noot en zelfs iets zoet. Het binnenzuivel heeft een mooie stevige wat vettig structuur en is ivoorkleurig. Lees meer

Kaas 4 Cossanella (gewassenkorst kaas)

Cossanella is een zacht romig kaasje van koemelk, gemaakt in de Italiaanse Piemonte. De smaak is vol zoet en intens met een iets geroosterd aroma. De korst is rood oranje en wordt tijdens het rijpen meer maal gewassen met annatto. Annatto is een natuurlijke plantaardige kleurstof, die wordt gebruikt om de kaas te kleuren en te beschermen.