Kaas 1 Tomme Vaudoise
Tomme Vaudoise is een delicaat Zwitsers kaasje uit het Franstalige canton Vaud, nabij Genève. Het kleine kaasje is zacht romig en smelt iets. Als de kaas wat doorrijpt wordt de smaak krachtiger en de kaas harder. De bloemige korst is meestal wit, soms een beetje rood. Van binnen is de kaas romig en heeft ie volle aroma’s en smaken van vers gras, bloemen en een vleugje citrus.
Kaas 2 Etivaz
Etivaz AOP is een harde bergkaas uit Zwitserland. Gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. De kaas heeft een eigen typische pittige doch fruitige smaak met een tint van noot en fijne alpenkruiden die geuren door de kaas. Het zuivel van binnen is ivoor wit tot licht geel. De korst is hard en niet eetbaar.
Kaas 3 Pierre Robert
Pierre Robert is een verfijnde triple crème kaas. Je kent misschien wel de Brillat Savarin, een extreem romige kaas waar extra room aan is toegevoegd. De Brillat heeft een volle romig smaak. De smaak van Pierre Robert gaat verder. Ook vol en romig maar tegelijk met een tikje zuur en pittige tonen van citrus. Deze triple crème is dik zacht met een boterachtige textuur. De korst is wit bloemig.
Kaas 4 Tomme des Pyrénees
Deze Tomme des Pyrénées is een berg kaas uit de Franse Pyreneeën. Het is een harde kaas met een echt zijdezachte vol romige pasta van binnen. De smaak is vol, licht zurig met de nodige tinten van hazelnoot. De kaas heeft een natuurlijke korst. Deze helpt de kaas goed door te rijpen tot volle smaak. In 2021 heeft deze kaas de oorsprong benaming IGP (Indication Geographical Protected) ontvangen. Hiermee mag deze kaas alleen in de Pyreneeën worden gemaakt met een standaard kwaliteit.