Kaaspakket juni 2022

 

 

Kaas 1 Chevrot (zachte geitenkaas)

Le Chevrot is een zacht geitenkaasje met een gerimpelde korst. Als de kaas heel jong is, is de textuur nog wat vochtig. In een wat later stadium van rijping wordt de textuur steviger en dicht. De smaak wordt dan krachtiger met tinten van noot, kruiden en fris fruit, waaronder citrus. Na ten minste twee weken gerijpt, krijgen de kazen een eetbare, natuurlijke, geotricumschil die de Le Chevrot een fijn gerimpeld uiterlijk geeft.

Kaas 2 Camembert de Normandie (witflora koemelk kaas)

Volle romige en stevige Camembert. Een witflora kaas uit Normandie die iedereen wel kent. Camembert komt van oorsprong uit Normandie maar heeft geen oorsprongbenaming, waardoor deze overal gemaakt wordt, behalve Camembert de Normandie. Met de toevoeging van ‘de Normandie’ hebben de Fransen ervoor gezorgd de kaas toch nog een beetje streekgebonden te maken. Sinds 2012 heeft de kaas het AOP-label. Deze Camembert de Normandie heeft een stevige uitgesproken smaak. Is romig, met een licht zurige en nootachtige smaak. Ruik deze kaas en de geur van het natte Normandische gras komt op je af. Wij zijn fan.

Kaas 3 Le Père Saintois (half harde abijkaas)

Le Père Saintois is een abdijkaas uit Wallonië België. Het typische van abdijkaas is de half harde stevige en toch soepele structuur. De smaak is teder en vol in de mond met tinten van noot en iets zoetig. Een heel bekende abdijkaas is Père Joseph. Veel verkocht in supermarkten en overal verkrijgbaar. Le Père Saintois lijkt hierop maar is qua smaak vele malen verfijnder. Je proeft het ambacht van de monniken en de aandacht die zij aan de kaas geven.

Kaas 4 Blu di Langa (blauwader kaas)

Een zacht gerijpt schimmelkaasje met witte en blauwgroene aderen. Voor de kaas wordt een mengsel gebruik van koe- schapen- en geitenmelk. Deze combinatie van melk geeft een palet aan smaken, met een balans van zoet en stevig. De koemelk geeft de zoetigheid, de schapenmelk zorgt voor een subtiele zachtheid en de geitenmelk geeft de kaas iets van stevig citrus mee. De binnenzuivel is daardoor zoet en zacht, de aderen zijn ruw, stevig en karaktervol met aroma’s van paddenstoel en kreupelhout.