Kaaspakket mei 2024

Het kaaspakket van mei 2024 zag er als volgt uit.

Kaas 1 Fiance Chevre

Fiance Chevre is een Frans geitenkaasje uit de Midi-Pyrenees. Deze Fiance is van het type Reblochon, zacht romig van binnen en van buiten een gewassen rode korst. De kaas wordt gemaakt van rauwe geitenmelk en is heerlijk smeuïg. Na het stremmen van de melk wordt de kaas in de vormen geschept en licht geperst. Na een rijping van ongeveer 6 weken is de kaas op zijn best.

Kaas 2 Montbriac

Montbriac is een makkelijk zacht blauwschimmelkaasje gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Dus ben je niet zo van de blauwe kaas, dan is deze heel goed om eens te proberen. Montbriac wordt ook wel blauwe brie genoemd. Hoewel iets kleiner heeft de kaas de vorm van brie. Ook de textuur is vergelijkbaar. Montbriac is met een gehalte van 55% wel romiger dan Brie dat 45% vet bevat. De kaas wordt ook wel verkocht onder de naam Rochebaron. Van binnen is de Montbriac zacht romig en bij een goed rijpheid loopt de kaas licht uit. De korst is grijzig door een dun laagje as.

Kaas 3 Pave Correzien Ceronne

Pavé Corrézien is een harde geperste kaas. De binnenzijde heeft een stro gele kleur en is vol stevig. Van buiten is de korst iets wittig en bloemig. De smaak is zeer verfijnd, fruitig, kruidig en met tonen van noot en zoethout.

Kaas 4 Pecorino pepe nero Busti

Pecorino pepe nero heeft een relatief korte rijpingstijd. Dit geeft de kaas een aangenaam en sterk aroma. Dat extra krachtig wordt door de zwarte peperkorrels. Je kan de kaas gebruiken door Italiaanse gerechten van pasta en spaghetti. Daarnaast is de kaas heel smaakvol op een kaasplankje als aperitief.