Kaaspakket maart 2024

Het kaaspakket van maart 2024 zag er als volgt uit.

Kaas 1 Chabichou du PoitouPluk de Kaas Chabichou du Poitou

Klein geitenkaasje uit het Loire-gebied in Frankrijk. Een kaasje met een echte geitenmelksmaak, een beetje zuur maar verder heerlijk zacht als de kaas nog jong is. De oudere kazen worden wat droger en brokkeliger.

 

 

Kaas 2 Tome Lomont 4 moisPluk de Kaas Tome du Lomont

De Tome du Lomont wordt gemaakt in de Jura. De naam Lomont komt van het Lomont-massief in het noordoosten van Frankrijk. Lomont is een tomme-achtige kaas. De smaak is vol romig en heeft wat van een kruidige bergkaas. Het unieke van deze kaas is het traditionele rijpingsproces waarbij de kaas wordt ingewreven met witte wijn en kruiden. Hierdoor ontwikkeld zich een uitgesproken unieke smaak.

Kaas 3 Cheddar FarmhousePluk de Kaas Cheddar Farmhouse

Cheddar is één van de meest populaire Engelse kazen. Cheddar Farmhouse is een echte Cheddar, ambachtelijke gemaakt en met oorsprong benaming. Cheddar is een geel tot oranje kaas die wordt gemaakt van koemelk in de plaats Cheddar in het Engelse Somerset. Daar rijpt de kaas in grotten met constante temperatuur en vocht- en lichtomstandigheden, waardoor een pittige vol romige kaas ontstaat, met lichte tonen van zoetige noten.

Kaas 4 Vacherin FribourgeoisPluk de Kaas Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOC is een Zwitserse kaas gemaakt in Fribourg in het westen van Zwitserland. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een romige pittige smaak. De melk voor de kaas is afkomstig van het Fribourgeois-koeienras dat de hele late lente en zomer graast van het gras en de wilde bloemen en kruiden in de alpenweide. Als de herfst aanbreekt, worden de koeien naar beneden gebracht om te grazen van zomerhooi. Het traditionele kaasbereidingsproces zorgt ervoor dat de kaas een aangename nootachtige smaak heeft, met tonen van vers hooi en melk. De binnenkant van de kaas is strokleurig met een open en boterachtige textuur.