Chèvre Fleuret (zachte witflora geitenkaas)Chèvre Fleuret Chèvre-Feuille

Chèvre Fleuret van de kaasmaker Chèvrefeuille is een zachte kaasje van gepasteuriseerde geitenmelk. De Fleuret rijpt kort. In die tijd verandert de verse wrongel geleidelijk in een romige lichte gele pasta die bedekt is met een dunne, fluweelzachte korst. Tijdens deze rijping krijgt de kaas haar smaak en geur. De Fleuret heeft de karakteristieke geitenmelk smaak, mild op de tong met frisse kruiden. Bij geitenkaas past een frisse witte wijn. Bijvoorbeeld een Chenin Blanc of Sauvignon Blanc.

De Fleuret heeft op de World Cheese Awards 2017 de hoogste onderscheiding gewonnen: de supergold medaille. De licht gerijpte geitenkaas verrukte de smaakpapillen van juryleden met zijn subtiele smaak, zachtheid en delicate huid. In eerder jaren werd de supergold medaille al uitgereikt aan kazen zoals Brie de Meaux, Camembert de Normandie en Fourme’Ambert. De Fleuret sluit daarmee aan bij een rij grootheden van prestigieuze Franse kazen.

Chèvrefeuille in Saint-Martial-de Valette Périgord maakt al meer dan dertig jaar heerlijke geitenkaasjes. Het bedrijf is een echte regionale kaasmaker en werkt nauw samen met lokale fokkers en boeren. In de loop der jaren hebben ze een uitgebreid assortiment aan verse en gerijpte kaasjes ontwikkeld. Ze maken zowel verse geitenkaas als gerijpte. Gerijpte kazen worden gewassen in zout en soms ook nog bestrooid met houtskool-as of gegarneerd met kruiden, specerijen of zelfs gedroogd fruit. Na deze behandeling rijpt de kaas in droogkamers waar vochtigheid, temperatuur en ventilatie perfect worden gecontroleerd. De rijpingstijd is afhankelijk van de gewenste textuur en smaak. Hoe langer de rijping, hoe harder en droger het deeg hard en hoe scherper de smaak zich ontwikkeld.

 

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten Voedingswaarde
Gepasteuriseerde geitenmelk (bevat melk, lactose), zout, stremsel, melkzuurfermenten. Energie: 1253 kJ/ 211 kcal, Per 100g; Vet totaal: 24,4 g, waarvan verzadigd vet: 16,4 g, Koolhydraten totaal: 1,9 g, waarvan suikers: 1,0 g, Eiwit totaal:18,7 g, Zout: 1,2g.